VEEL GESTELDE VRAGEN

We hebben geprobeerd om je te voorzien van zoveel mogelijk informatie zodat je goed beslagen ten ijs komt voor dit geweldige event. Mocht je na het lezen van deze informatie toch nog met vragen zitten kan je contact opnemen via het contactformulier en dan zullen we zo snel mogelijk reageren.

Vooraf

Vanaf welke leeftijd mag je meedoen?

Vanaf 6 jaar mag je meedoen!
Tot en met 11 jaar moet je begeleid worden door een volwassene. De begeleiding is 1 op 1. Dat wil dus zeggen: Voor elk kind tot 12 jaar moet er één begeleider (min. 18 jaar) zijn.

Elke afstand kent een minimum leeftijd:

 • Ringstaartmaki – 4km is voor iedereen vanaf 6 jaar
 • Brulaap – 8km is voor iedereen vanaf 9 jaar
 • Gorilla – 12km is voor iedereen vanaf 14 jaar

Let op! Je moet kunnen zwemmen en in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Wat is een Ouder/Kind ticket?

Een ouder/kind ticket oftewel een familyticket hebben we speciaal in het leven geroepen zodat je op een voordelige manier samen met je kind(eren) kan lopen. Een familiyticket is geldig voor één ouder (min. 18 jaar) en één kind (6 t/m 12 jaar).

Wil je met meer dan één kind meedoen zal je extra begeleiders moeten vragen die ook met jullie meelopen. Dit in verband met de veiligheidseisen.

Binnen de webhop heet dit ticket “ouder/kind” ticket.

 

Elke afstand kent een minimum leeftijd:

 • Ringstaartmaki – 4km is voor iedereen vanaf 6 jaar
 • Brulaap – 8km is voor iedereen vanaf 9 jaar
 • Gorilla – 12km is voor iedereen vanaf 14 jaar

Let op! Je moet kunnen zwemmen en in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Kan ik mijn starttijd zelf bepalen?

Jazeker! Bij het kopen van de tickets kies je zelf op welke dag je wilt meedoen en hoe laat je wilt starten.

Let op! Er zijn maar een beperkt aantal tickets per starttijd beschikbaar.

 • AFSTAND
 • AANTAL HINDERNISSEN
 • STARTTIJDEN
Ringstaartmaki
10
 • 4 KILOMETER
 • 25+
 • 12:00
  12:20
  12:40
  13:00
  13:20
  13:40
  14:00
Ouder & Kind ticket Ringstaartmaki
15
 • 4 KILOMETER
 • 25+
 • 12:00
  12:20
  12:40
  13:00
  13:20
  13:40
  14:00
Brulaap
20
 • 8 KILOMETER
 • 35+
 • 10:40
  11:00
  11:20
  11:40
Ouder & Kind ticket Brulaap
25
 • 8 KILOMETER
 • 35+
 • 10:40
  11:00
  11:20
  11:40
Gorilla
30
 • 12 KILOMETER
 • 45+
 • 10:00
  10:20

Kan ik meerdere tickets in een keer kopen?

Dat kan zeker! Selecteer voor welke afstanden en tijden je tickets wilt hebben en plaats ze in je winkelmandje.

Welke betaal mogelijkheden bieden jullie aan?

 • IDEAL
 • BANCONTACT
 • SOFORT
 • CREDITCARD
 • PAYPAL

Ik ben ziek en kan niet meedoen, wat nu?

Je kunt je ticket aan iemand anders geven of doorverkopen. Heel belangrijk: geef dit aan ons door! Bel of mail en laat weten aan wie je je ticket geeft, dan zorgen wij dat bij de start alles soepel verloopt. Je kunt van ons je geld niet terugkrijgen.

Op de dag zelf

Waar is de Start & Finish locatie?

De Start & Finish zijn net zoals de andere jaren bij RABO Theater de Meenthe. Je kan de Meenthe aan het Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk vinden.

Zijn er onderweg drink & eet posten?

We hebben per afstand een aantal drink & eet posten staan. Hier kan je even tot rust komen, ervaringen uitwisselen en een hapje en drankje nuttigen.

We zijn nog aan het kijken wat we precies gaan aanbieden voor deze editie maar in de vorige editie betrof het water, sinaasappel, en banaan.

Help... ik moet onderweg naar de wc.. en nu?

We hebben rond het parcours op een aantal punten een dixie staan. Hier kan je wanneer de nood hoog is naar het toilet.

Mocht je het niet redden… geen nood. Steenwijkers zijn gastvrije mensen. Bel even aan en vraag of je naar het toilet mag 😉

Kan ik mij ergens omkleden en douchen?

Bij de Start & Finish locatie is het tevens mogelijk om je om te kleden en om te douchen.

Kan ik ergens mijn vieze kleding uitspoelen?

Bij de Start & Finish locatie hebben we een aparte plek gecreëerd waar je nadat je klaar bent met de run je de kleding kan uitspoelen.

LET OP: Dit doe je voordat je je weer gaat douchen en omkleden. Dit om de startlocatie zo schoon mogelijk te houden.

Is er een officiele tijdsregistratie?

Nee, we maken geen gebruik van officiële tijdsregistratie zoals je die wellicht gewent bent bij een hardloopwedstrijd. Neemt niet weg dat je weet wanneer je vertrokken bent bij de start en hoelaat je over de finish bent gegaan. Maar eerlijk is eerlijk. We maken er een mooi feestje van en gaan voor 100% fun. Hierdoor maakt het niet uit hoelang je erover doet…..

Hoelaat van te voren moet ik aanwezig zijn?

Om het maximale uit je dag te halen is het aan te raden om lekker op tijd te komen. Hoe leuk is het om deelnemers uit de eerdere starttijden de warming up zien doen en zien ploeteren om de eerste obstakels 😉

Zo geniet je maximaal, ga je ontspannen van start!

Waar dien ik mij te melden bij de Startlocatie?

Als je eenmaal aangekomen bent bij de Start locatie kan je naar binnen gaan en de bordjes INSCHRIJVEN te volgen. De crew zal daar je ticket scannen en je verder de weg wijzen.

Mocht je er niet uitkomen kan je altijd één van de andere crewleden aanschieten. Hun zijn allen herkenbaar gekleed.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Voor deelnemers die uit Steenwijk komen is het aan te raden om met de fiets te komen. Er is bij de Meenthe voldoende plek en hiermee voorkom je dat je onnodig ver met de auto komt te staan.

Wanneer je met de auto komt kan je het als eerste bij de P+R proberen van het NS station. Aan beide kanten van het spoor kan je de auto kwijt.

Ik kom met de trein, moet ik dan ver lopen naar de start locatie?

Hoe chill is dat. Je komt helemaal ontspannen aan met de trein en stapt op station Steenwijk uit. Wanneer je aan de voorkant het station staat zie je aan de rechterkant de Start locatie al liggen. Het is welgeteld 2 minuten lopen 🙂

Welke kleding moet ik aan?

Het is aan te raden om tijdens de run geen kleding van katoen te dragen. Je gaat namelijk een aantal keer het water trotseren en dan wordt de katoenen kleding eerder een ballast. Als je een trainingsbroek aan doet met daarop een hardloop- of ander sportshirt moet het zeker gaan lukken.

Kan ik mij spullen ergens achterlaten?

We hebben bij de Start locatie een apart afgescheiden gedeelte waar je je spullen achter kan laten.

Je krijgt 2 bandjes waarvan je de eerste om je pols doen zodat je mee kan doen aan de run en het tweede bandje doe je om je (sport)tas.

Wanneer je klaar bent met de run kan je je (sport)tas ophalen met behulp van je polsbandje.

Ter info: Ondanks dat er crewleden zijn die continue toezicht houden kan het zijn dat er mensen zijn met kwade bedoelingen die andermans spullen meenemen. Het inleveren van de spullen geschied op eigen risico. Onze tip is om zo min mogelijk waardevolle spullen mee te nemen.

Hoe ziet het parcours eruit?

Er zullen ten opzichte van het parcours van 2022 niet veel wijzigingen doorgevoerd worden. We zijn op dit moment bezig om de laatste punten af te tikken om de vergunning rond te krijgen. Wanneer dit het geval is zullen we het parcours via social media, deze website en de nieuwsbrief onder de aandacht brengen.

Kan ik naderhand nog iets te eten & drinken halen?

Dat kan zeker. Bij de Start & Finish locatie is het mogelijk om eten & drinken te kopen. Daarnaast kan je naar de stad lopen en bij één van de restaurants en eetgelegenheden aanschuiven voor een hapje of een drankje. Denk hierbij aan Zus en Zo, de Rechter, de Opschepper of één van de andere restaurants.

Tevens kan je in de stad diverse supermarkten vinden. Denk hierbij aan de Jumbo, Albert Heijn, Lidl, Aldi en Coop.

Toeschouwers

Kan ik meefietsen op het parcours?

Jazekers. Het parcours leent zich uitstekend om als toeschouwer mee te fietsen. We kunnen stellen dat je dit voor 90% kan doen. Voor de andere 10% geldt dat de deelnemer een sloot moet oversteken, over een (zand)bult moet ploeteren of een andere hindernis moet trotseren.

Wel willen we een kanttekening meegeven. We maken gebruik van verkeersregelaars en het kan zijn dat u op een bepaald moment even moet wachten terwijl de deelnemers doorgaat. Het andere punt is dat er op sommige plekken niet veel ruimte is voor een deelnemer(s) en u als fietser. Wees slim en pas uw snelheid aan of stap af.

Niemand wil immers onder de sokken worden gereden.

Kan ik mijn vrienden aanmoedigen?

Jazekers. Elke editie trekt weer vele toeschouwers die genieten van alle deelnemers op deze bijzondere dag. Vele Opa’s en Oma’s hebben we gezien die hun (klein)kinderen aanmoedigen. Wat voor een boost geeft dat voor de deelnemer(s).

Hoe ziet het parcours eruit?

Er zullen ten opzichte van het parcours van 2022 niet veel wijzigingen doorgevoerd worden. We zijn op dit moment bezig om de laatste punten af te tikken om de vergunning rond te krijgen. Wanneer dit het geval is zullen we het parcours via social media, deze website en de nieuwsbrief onder de aandacht brengen.

Kan ik ergens iets te eten & drinken halen?

Dit is zeker het geval. Bij de Start & Finish locatie is het mogelijk om eten & drinken te kopen. Hetzelfde geldt dat je in de stad diverse restaurants en eetgelegenheden waaronder Zus en Zo, de Rechter, De Opschepper hebt waar je heerlijk een hapje kan eten en een drankje kan drinken.

Daarnaast kan je in de stad diverse supermarkten vinden. Denk hierbij aan de Jumbo, Albert Heijn, Lidl, Aldi en Coop.

Overig

Historie Monkey Fun Run

In 2019 is de eerste Monkey Fun Run editie georganiseerd. Wegens corona kon editie 2020 en 2021 helaas geen doorgang vinden. In 2022 is de tweede editie geweest wat weer een groot succes was.

EDITIE 2022

Meer vragen? Bel, mail, of stuur een berichtje via Facebook of Instagram @MonkeyFunRun!